راهنمای جامع استخدام مهندس معدن و مهندس مواد و متالوژی
مهندسی معدن یکی از مشاغل دارای اهمیت استراتژیک است. معادن برای اقتصاد هر کشوری بسیار حیاتی هستند. البته بازار کار این رشته فقط محدود به معادن نیست و چاههای نفت و گاز، شرکتهای فعال در زمینهی راهسازی و احداث تونل، یگانهای نظامی و … به متخصصان این رشته نیاز دارند. این رشته در کشور ما دارای گرایشهای اکتشاف، استخراج، مکانیک سنگ، اقتصاد و مدیریت معدنی و فراوری مواد معدنی است. وظایف و مسئولیتها در این گروه شغلی به چهار دستهی اکتشاف، نقشهکشی و نظارت بر ساخت و ساز، نظارت بر معدن، نظارت بر کیفیت مواد استخراجی و نظارت بر انطباق فعالیتها و ماشینآلات با قوانین زیستمحیطی تقسیمبندی میشوند.
در سال 1400، حقوق مهندسین معدن و مهندسین مواد و متالوژی باید چقدر باشد؟
در سال 1400، میانگین حقوق مهندسین معدن، مواد و متالوژی در شهر تهران در سطوح کارشناس، کارشناس ارشد و مدیر، به ترتیب 5/4 میلیون تومان، 9/5 میلیون تومان و 5/8 میلیون تومان است.
در همین سال، میانگین حقوق مهندسین معدن، مواد و متالوژی در دیگر کلانشهرها 5 میلیون تومان است. در شهرهای کوچک نیز میانگین حقوق مهندسین معدن، مواد و متالوژی در سطوح کارشناس و کارشناس ارشد/مدیر، به ترتیب 8/4 میلیون تومان و 6/6 میلیون تومان است.
بازار کار مهندسی معدن و مهندسی مواد و متالوژی چگونه است؟
انتظار میرود که بازار مهندسی معدن از سال 2019 تا سال 2029، حدود 4 درصد رشد داشته باشد که برابر با میزان رشد میانگین تمامی مشاغل است. پیشرفتهایی که در حوزهی هوش مصنوعی و اتوماسیون در حال رخدادن هستند، آیندهی این شغل قدیمی را دگرگون خواهند کرد.
بر اساس آمار منتشرشده توسط اداره کار ایالاتمتحده، میزان فرصتهای شغلی و تقاضا برای مهندسی مواد در فاصله سالهای 2019 تا 2029 حدود 2% رشد خواهد داشت. البته این میزان کمی کندتر از روند پیشبینیشده برای کل مشاغل مهندسی (4%) و کل مشاغل (4%) است. بااینحال، صنایع متمرکز بر نوآوری مثل هوافضا و داروسازی همیشه نیاز به استخدام مهندس مواد و متالورژی خواهند داشت. اما شمار مهندسین موادی که در صنایع تولیدی سنتی کار میکنند در این دوره زمانی با کاهش روبرو خواهد بود.
مدرک تحصیلی لازم برای استخدام شدن به عنوان مهندس معدن چیست؟
حداقل مدرک تحصیلی لازم برای این شغل، لیسانس رشتهی مهندسی معدن یا کارشناسی ارشد یکی از گرایشهای آن است که در بالا آنها را به شما معرفی کردیم. البته، فارغالتحصیلان رشتههای مختلفی مثل زمینشناسی، به ویژه گرایشهای زمینشناسی مهندسی، زمینشناسی اقتصادی و تکتونیک، مهندسی عمران، متالوژی و حتی شیمی میتوانند به عنوان مهندس معدن مشغول به کار شوند.
مدرک تحصیلی لازم برای استخدام شدن به عنوان مهندس مواد و متالوژی چیست؟
مهندسی مواد و متالوژی نیز از آن دست مشاغلی است که وابستگی زیادی به تحصیلات دانشگاهی دارد. بنابراین برای ورود به این حوزه کاری حتماً لازم است در رشتههای مهندسی مواد و متالورژی، علوم و فناوری مواد یا یکی از رشتههای مهندسی مشابه مثل مهندسی معدن و مهندسی مکانیک تحصیل کرده باشید. در اغلب موقعیتهای استخدام، داشتن مدرک لیسانس و کارشناسی در هر یک از این رشتههای مهندسی کفایت میکند. اما برخی سازمانها و شرکتهای بزرگ و معتبر ممکن است فارغالتحصیلان مقطع کارشناسی ارشد یا حتی دکترا را در اولویت جذب و گزینش قرار بدهند.
برای مشاهدهی فرصتهای استخدام مهندس معدن و مواد و متالوژی کلیک کنید.
نیاز شرکت نفت به جذب مهندسین معدن
کشور ما، به ویژه استان خوزستان، دارای منابع نفتی بسیار زیادی است. استخراج این منابع نفتی و البته منابع گازی، نیازمند حفاریهای گسترده است. به علاوه، انتظار میرود که میدانهای نفتی ناشناختهی متعددی در کشور ما وجود داشته باشد. به همین دلیل، شرکت نفت، سرمایهگذاری زیادی روی جستجو و اکتشاف میدانهای نفت و گاز انجام میدهد. استخدام مهندس معدن در شرکت نفت برای پروژههای اکتشاف و استخراج انجام میشود.
برای آشنایی بیشتر با شغل مهندسی معدن، کلیک کنید.